Nieuw feedback formulier maken

Wanneer je een nieuwe survey op Starred wilt starten, heb je hierin twee mogelijkheiden:

1. Je kunt een bestaand formulier uit onze Survey Store gebruiken (en aanpassen)
2. Je kunt een nieuw leeg formulier naar eigen wens opbouwen

Survey Store formulieren

Wanneer je een account hebt aangemaakt op Starred, zul je eerst langs onze Survey Store geleid worden: een ‘etalage’ met voorbeeld surveys, klaar om direct gebruikt te worden voor het vragen van feedback. Deze formulieren kun je meteen in je account plaatsen (en bewerken), of gebruiken ter inspiratie voor je eigen formulier.

Eigen formulier maken

Wanneer je je eigen formulier wilt maken, kun je hier makkelijk mee van start. Hoe je dit doet?

Stap 1
Vanuit je algemene Formulieren pagina kun je rechts bovenin klikken op “Nieuw Formulier”. Een klein scherm verschijnt met de vraag naar een Naam en Taal voor je nieuwe formulier.

Vul deze hier vast in, en klik op Maak Formulier. Je komt dan in meteen in de bewerk modus van een leeg formulier terecht.

Stap 2
Wil je je header-tekst personaliseren? Klik dan op de tekst boven in het formulier.
Wil je je formulier in meerdere talen aanbieden? En/of wil je de huisstijl van het formulier aanpassen? Dit kun je bovenin het formulier instellen.

• Taal: Klik bovenin op Nederlands en ga naar de Taalinstellingen. Hier kun je de gewenste talen toevoegen
  • Wil je een aparte huisstijl instellen voor dit formulier? Zorg dan dat je deze huisstijl eerst hebt toegevoegd in je Bedrijfsinstellingen. Wanneer deze huisstijl is aangemaakt, kun je in het formulier op het meest rechtse vak klikken en de gewenste huisstijl selecteren.

Stap 3
Om je formulier op te bouwen klik je op “Voeg blok toe”, zodat je je eerste vragen kunt toevoegen. Hierna kun je het gewenste vraagtype selecteren, of kun je kiezen om blokken uit andere formulieren te importeren

Welk vraagtype past het beste bij de vragen die je wilt stellen? Je hebt per blok de keuze uit 7 vraagtypen:

• Sterren vragen
  • NPS vraag
  • Customer Effort Score vraag (Vraag)
  • CES 2 (Stelling)
  • Ja/Nee vragen
  • Cijfer vragen
  • Open vragen

Wil je meer weten over deze vraag soorten? Klik dan hier!

Wanneer je een blok hebt toegevoegd, kun je gelijk de titel, omschrijving en eerste vraag invoeren. Dit ziet er dan zo uit:

Stap 4
Je kunt nu het blok stap voor stap opbouwen:

• Elke vraag kun je 1 voor 1 toevoegen: Vul daarvoor het samenvattende woord + de toelichtende zin in.
  • Afhankelijk van het vraagtype kun je tot 5 vragen toevoegen per blok.
  • Wil je de volgorde van je vragen aanpassen? Klik dan op het icoontje met 4 pijltjes naast de vraag, om de vraag naar boven of beneden te slepen.

Nu kun je de overige blokken naar wens toevoegen. Omdat het formulier altijd op 1 pagina past, heb je de mogelijkheid om maximaal 6 blokken toe te voegen.

Expert tip: Door ' %company ' in de vraag te plaatsen, verschijnt automatisch de naam van je bedrijf in de vraag of in de kop.

Kom je er niet uit, of passen de vraagtypen niet bij de manier waarop je je vragen zou willen stellen? Neem dan contact op met ons support team, wij denken graag met je mee over een passende oplossing.