API

Je eigen CRM-systeem koppelen aan Starred? Dit is mogelijk, met behulp van de API.

Het koppelen met API houdt in dat je uitnodigingen automatisch (in grotere batches) verstuurd worden. Je kunt ook direct aanvullende kenmerken importeren vanuit je CRM, zodat je de resultaten kunt analyseren voor verschillende klant segmenten. Met de API kies je exact het juiste moment waarop uitnodigingen automatisch worden verstuurd, zodat jouw klant feedback kan geven wanneer dat voor hem of haar het meest relevant is.

Wij denken graag met je mee over het maken van een koppeling tussen de je CRM-systeem en Starred. Door dit te koppelen zijn er geen handmatige handelingen meer nodig, handig toch?

Uitleg over API vind je in Profiel weergeven rechtsboven. Vervolgens klik je op het tabblad Bedrijf en onderin vind je API. Als je hier op klikt kun je eenvoudig de relevante blokken invullen (onderstaande afbeelding) om de juiste URL te configureren.

Dashboard cijfers uitlezen

Je kunt de cijfers van het dashboard uitlezen via de API via de volgende URL. De parameters 'form', 'segment' en 'language' kun je aanpassen op basis van het juiste formulier, groep (segment) en taal.

https://api.starred.com/segment/summary?company=xhio94mrrlk3k&auth=rcqkl6ro46io&form=1&segment=0&language=nl

Webhooks

Met de Starred webhooks kun je automatisch een notificatie naar je eigen server laten versturen bij nieuwe feedback. De callback URL wordt aangeroepen als een HTTP POST of JSON request met daarbij een JSON bestand voor iedere respons die je hebt ontvangen.

Klik hier voor de Accountinstellingen pagina met onderin een voorbeeld JSON bestand.

Heb je collega's die graag meer informatie willen over de API, maar hebben zij geen account op Starred? We hebben voor hen iets nieuws gelanceerd! Een aparte 'developers' website waarop precies te lezen is wat er mogelijk is met de API en welke responses getriggerd kunnen worden door een API verzoek.
Hier zie je bijvoorbeeld (in het Engels) een respons wanneer alle settings oké zijn:

Meer vragen over het gebruik van API voor jouw organisatie? Neem contact op met het Customer Happiness Team van Starred.