Het dashboard: Hoe ziet het eruit en wat kun je ermee?

Het Dashboard laat je in één oogopslag en realtime zien welke reacties je van jouw respondenten op het feedback formulier hebt ontvangen. Hier kun je zien wat jouw bedrijf goed doet en waar ruimte is voor verbetering, volgens de klant. Om bij je dashboard te komen, klik je simpelweg op Formulieren in je scherm en vervolgens klik je op de button Dashboard achter één van de formulieren. Hieronder zie je een voorbeeld van een Dashboard van een formulier genaamd 'Starred Platform Evaluatie'.

Elk formulier heeft een eigen Dashboard, om een Dashboard te zien van een ander formulier, kun je linksboven in het dashboard het juiste formulier kiezen. In de blokken zie je de gewogen gemiddelde waardes van alle respondenten.

Door op specifieke vragen te klikken zie je de details van de gemiddelde cijfers en commentaren op dat onderdeel. Dit kan bij alle Starred-ster vragen en bij de NPS-score.

In de bovenbalk kun je alle responses downloaden van het dashboard dat je op dat moment open hebt staan. Klik op Responses en vervolgens op Download vervolgens ontvang je de resultaten in een CSV-bestand in je inbox. Hoe je een CSV-bestand omzet naar een Excel-bestand vind je hier.

Je kunt in de bovenbalk ook resultaten vergelijken binnen het formulier. Dit is ook mogelijk als je zelf groepen hebt gemaakt. Nog geen groepen gemaakt? Klik hier voor meer uitleg over groeperen.

Daarnaast kun je op het Dashboard de Net Promoter Score (NPS) zien. Hier vind je het antwoord  op de vraag of je klanten je bedrijf zullen aanbevelen bij vrienden of collega’s. Dit wordt ook wel als de ‘Ultieme vraag’ gezien om klantloyaliteit te meten. De best practices voor de NPS score hebben we verzameld in de volgende blog.

Geïnteresseerd in de overige opties bij het analyseren van de resultaten? klik dan hier