Groepen maken in relaties

Waarom groeperen? Dit maakt het analyseren en vergelijken van de waardering van bepaalde klanten makkelijker. Je kunt de antwoorden van je contacten onderverdelen op bijvoorbeeld klantgroep, op medewerker met wie zij contact hebben gehad, in welk filiaal zij zijn geweest, etc.

Om groepen aan te maken ga je naar Relaties en vind je (onder je bestaande groepen) de groene knop Voeg groep toe

Instellen van een groep
Groepen maak je aan op basis van filters. Dit kunnen de kenmerken zijn die je aan je contacten hebt meegegeven. Heb je dit nog niet gedaan? Klik hier voor meer uitleg. Een ander filter zou hier de NPS-score kunnen zijn, óf een tijdvak.

Wanneer je een groep maakt, kom je gelijk in de Groepsvoorkeuren. Hier kun je de groep een naam geven.

Kies daarna het type filter dat je wilt toepassen.
1. Wil je een groep aanmaken op basis van de NPS-score? Bijvoorbeeld om je alleen de Promotors te zien in je dashboard? Kies dan het Relatie filter: 'NPS filter' en selecteer de 'NPS promoters'.

2. Wil je een meegegeven kenmerk als filter gebruiken? Kies dan bij Respons filter de juiste categorie (kolomtitel) en klik op Voeg categorie toe. Voor deze categorie verschijnen nu alle mogelijke kenmerken. Vink aan welk kenmerk de klant moet hebben om in deze groep te worden opgenomen.

Voorbeeld: Ben je benieuwd hoe alle contacten uit registratieperiode Q115 je waarderen? Selecteer in het dropdown menu allereerst de categorie 'Registratieperiode' en klik op Voeg categorie toe. Vink uit alle mogelijke periodes (alleen) de periode Q115 aan en klik op Opslaan

3. Wil je een groep aanmaken waarin alle responses van kwartaal 1 gefilterd worden? Dan kun je kiezen voor de optie tijdsvak. Door een Begindatum en Einddatum in te stellen, worden alle responses die binnen deze tijd ontvangen zijn gefilterd in deze groep. Je kunt hier meer lezen over het instellen van een tijdsvak.

Tip: Wil je de resultaten van meerdere kwartalen met elkaar vergelijken? Zorg dan dat je hetzelfde formulier blijft gebruiken. Zo komen de resultaten op hetzelfde formulier binnen, kun je ze in groepen filteren en vergelijken in één dashboard!

Verkeerde groep aangemaakt? Geen zorgen! Verwijder je groep bovenaan in het scherm.

Resultaten bekijken
Na het maken van de gewenste groepen kun je ervoor kiezen om de resultaten van een groep te bekijken in je dashboard, of om de resultaten van een groep te vergelijken met het totaal/een andere groep. Je kunt hier lezen hoe je dit kunt doen.
Ook heb je de mogelijkheid om de resultaten per groep te downloaden. (Let op: dit is niet mogelijk tijdens de trial!)

Wil je niet dat alle collega's in het bedrijfsaccount alle resultaten kunnen bekijken? Dan kun je door middel van toegangsrestricties instellen welke collega's toegang hebben tot welke groepen.

Wil je deze toegangsrestricties instellen, of wil je op een manier groeperen die hier niet staat omschreven? Neem dan contact op met het Customer Happiness Team