Maak je uitnodiging (nog) persoonlijker door tags te gebruiken

Als je bepaalde kenmerken aan je contacten hebt toegevoegd (land van herkomst, type klant, etc.) kun je deze kenmerken gebruiken om je uitnodiging nog persoonlijker te maken. Nog geen kenmerken toegekend? Lees hier hoe dit werkt.

Ga naar Formulieren, klik op Nodig uit bij het juiste formulier en kies voor Upload CSV of Excel. Upload het juiste klantenbestand met alle kenmerken en klik onderin op Schrijf bericht. Je wordt doorgeleid naar de stap waarin je de uitnodigingsmail kunt samenstellen.

In deze stap kun je alle instellingen goed zetten en de juiste uitnodigingstekst schrijven. Om te zorgen dat je klanten weten dat de e-mail betrouwbaar is en weten waar de survey over gaat, is het belangrijk dat je de mail zo direct en persoonlijk mogelijk maakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bepaalde kenmerken terug te laten komen in de tekst.
Stuur je de survey bijvoorbeeld naar aanleiding van een samenwerking aan een project? Dan kun je de projectnaam als kenmerk meegeven in het klantenbestand, en deze in de tekst inladen. Door in de tekst '@kolomtitel' te verwerken, maakt deze tag automatisch een koppeling met de kolomtitel uit je bestand en wordt de juiste invulling per klant herkend en toegevoegd.
Je kunt deze tag handmatig toevoegen, of je kunt gebruik maken van de Geavanceerde optie.

Handmatig
Je kunt de tags handmatig toevoegen in je uitnodigingstekst door "@kolomtitel" toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld @Project of @AccountManager zijn.
Wanneer je de tag handmatig toevoegt, is het belangrijk dat je de exacte kolomtitel gebruikt zoals deze ook in het klantenbestand is verwerkt.  De tags zijn namelijk hoofdlettergevoelig en worden anders niet gekoppeld!

Geavanceerde instellingen (licentie gebonden: mogelijk niet zichtbaar)
Om zeker te zijn dat je de juiste kolomtitel toevoegt kun je ook gebruik maken van de geavanceerde optie. Hierbij worden alle kolomtitels getoond met een @ ervoor; en hoef je de juiste optie alleen maar aan te klikken en dan wordt deze in de tekst verwerkt!
Door in de stap 'Schrijf Bericht' rechts bovenin te klikken op "Geavanceerde instellingen : Weergeven', verschijnen er een aantal extra opties in de instellingen, maar ook een nieuw veld naast je uitnodigingstekst. In dit nieuwe veld worden alle kenmerken getoond die (ooit) gekoppeld zijn aan uitnodigingen via dit formulier. Hier kun je dus makkelijk een kenmerk selecteren en weet je zeker dat deze goed gekoppeld wordt!