Stap 1: Selecteer respondenten

Als je je feedback formulier hebt opgesteld, kun je de uitnodigingen voor feedback gaan versturen. Om te kunnen uitnodigen ga je naar Formulieren en vervolgens klik je op Nodig uit achter het juiste formulier.

Er verschijnt dan een keuzemenu, hier kun je kiezen wie je wilt uitnodigen en hoe je wilt uitnodigen. Je hebt keuze uit:

• Handmatig toevoegen van respondenten;
  • Het uploaden van een CSV- of Excel bestand;
  • Het kopiëren en plakken vanuit Excel;
  • Het kiezen van een bestaande groep.

Handmatig toevoegen
Handmatig en één-voor-één toevoegen van contacten werkt het beste bij kleine aantallen zonder dat je extra kenmerken aan de contacten toevoegen.
Typ voornaam, achternaam en e-mailadres en dit contact wordt uitgenodigd.

Upload CSV of Excel
Hiermee kun je een CSV- of Excel bestand met je contacten uploaden en de contacten verrijken met extra kenmerken of gegevens die je bijvoorbeeld uit je CRM systeem hebt geïmporteerd. Lees hier stap voor stap hoe je een CSV- of Excel- bestand goed kunt maken.

Kopiëren/plakken vanuit Excel
Snel kopiëren en plakken vanuit Excel is ook mogelijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het selecteren van alle velden (inclusief kolomtitels): voornaam, achternaam, e-mailadres en alle overige kolommen met kenmerken die je wilt toevoegen. Vervolgens plak je deze in het schermpje dat onder je keuze staat.

Gebruik bestaande groep
Als je in het verleden groepen hebt gemaakt, is het mogelijk een specifieke groep te selecteren en uit te nodigen. Wil je bijvoorbeeld alleen naar je Nederlandse klanten versturen? Maak een groep 'Nederlandse klanten' aan en kies bij Gebruik bestaande groep deze groep om naar te verzenden.
Meer informatie over het maken van groepen vind je hier