Wat is een UTF-8 Unicode?

De UTF-8 Unicode is een standaard coderingssysteem dat ontwikkelt is om digitale teksten zoals webpagina's, emails en csv-bestanden foutloos te weergeven. (Denk aan letters met leestekens zoals; á/ä/â/ñ , die niet correct worden weergeven).

De meeste programma's ondersteunen UTF-8 en in deze programma kun je bij het opslaan van jouw bestand kiezen voor een UTF-8 coderingssysteem. Zo lang je deze gebruikt zal je geen problemen hebben vervormde letters.

Wil je meer weten over hoe je een csv bestand kan opslaan met een UTF-8 Unicode, klik dan hier!