Wanneer je een batch hebt verstuurd wil je vervolgens graag dat iedereen antwoordt, strevend naar een hoge response rate (het percentage van mensen die uiteindelijk hun feedback hebben verstuurd). Valt je response rate je tegen? Geen zorgen! In dit artikel handige tips & tricks om je responses in het vervolg te verhogen.

De grootste kans op response heb je als de volgende vragen met 'ja' kun beantwoorden:

  • Zijn de vragen in je formulier relevant en interessant voor je contact? En spreekt het formulier je contact aan?
  • Zijn de vragen en communicatie rondom de feedback persoonlijk?
  • Is de vragenlijst beknopt en makkelijk in te vullen voor je contact?
  • Heb je een duidelijke opvolging van de feedback?

Wanneer je alles met 'ja' hebt beantwoord, is de eerste stap richting hoge response rates gezet! Andere manieren om de response rate te verhogen zijn:

  1. Maak het feedback formulier onderwerp opvallend en belangrijk voor de respondent. Zorg ervoor dat de respondent ziet wat de waarde is van hun reactie door je contact terug te koppelen wat je met de feedback doet!
  2. Tijdstip van verzenden is erg belangrijk! Uit onderzoek blijkt dat de beste momenten om een business-to-business email te sturen dinsdag en woensdag tussen 13.00 en 15.00 zijn.
  3. De afzender speelt ook een belangrijke rol. Door ervoor te zorgen dat de afzender een bekende is van de respondent kan je rekenen op een hogere response rate!
  4. Voeg een NPS vraag toe in de gepersonaliseerde uitnodiging. Dit kan bij de geavanceerde opties bij het uitnodigen
  5. Feedback is nog steeds een cadeautje!;) Bedank je contact voor de feedback en die dit persoonlijk dmv de bedankpagina op Starred;
  6. Zorg ervoor dat je een follow-up plan hebt en koppel terug aan je klanten wat je met de feedback gedaan hebt. 
Did this answer your question?