In de account instellingen heb je als het goed is al je voorkeurstaal ingesteld. De taal die je daar hebt ingesteld, is de taal waarin we alle features op het platform aan jou als Starred user tonen. Momenteel bieden we hiervoor 2 talen aan: Nederlands en Engels.

Jouw contacten die feedback geven, spreken echter misschien wel een andere taal dan Nederlands of Engels. Deze contacten wil je het liefst benaderen in hun moedertaal: hoe makkelijker het voor je contact is om te antwoorden, hoe hoger de response rate op Starred zal zijn! Daarom bieden wij het feedback formulier en de bedank pagina’s aan inmiddels 18 talen, zodat alles wat de respondent te zien krijgt, zoveel mogelijk aansluit bij zijn/haar voorkeuren!

Instellen van de taal op het feedback formulier

Wanneer je zelf een nieuw feedback formulier opstelt, vragen we je na het klikken op Nieuw Formulier om het formulier een naam te geven en een taal te kiezen. Deze taal wordt de ‘basistaal’ voor dit formulier. De basistaal is de taal waarin het formulier altijd verschijnt als je het wilt bewerken op Starred.

.

Let op: Deze ‘basistaal’ valt na het aanmaken of ophalen van een formulier niet meer te veranderen.

Nu je de juiste basistaal heb ingesteld, is het tijd om aan de slag te gaan met het formulier!

In het feedback formulier zelf, kun je bovenin de taal selecteren. In eerste instantie zie je hier de basistaal staan. Klik op Taalinstellingen om andere talen aan het formulier toe te toevoegen (of talen te verwijderen).

De ultieme vragen NPS en CES hebben wij al vertaald naar andere talen, daar is dus geen omkijken meer naar. Alle andere vragen dien je echter zelf te vertalen en toe te voegen aan het formulier.

Om deze blokken te vertalen, selecteer je eerst de taal die je wilt toevoegen. Vervolgens klik je op het vragenblok dat je wilt vertalen en krijg je een scherm te zien waar je basistaal aan de rechterkant staat en de nieuwe taal aan de linkerkant. Alle resultaten worden per vraag of sterrenrij in één dashboard getoond. Het is dus belangrijk dat je consistent bent in je vertaling en het formulier op exact dezelfde manier indeelt!

Als je klaar bent met de vragen aanpassen, druk je op opslaan en zo heb je de eerste extra taal aan je formulier toegevoegd! Wanneer je meerdere talen wilt toevoegen, herhaal je dit proces gewoon!

Let op: Wanneer je een feedback formulier uit onze SurveyStore haalt, hebben we alvast 2 talen voor je toegevoegd: Nederlands en Engels. Alle overige talen die je hier ook weer zelf toe te voegen.

Je feedback uitnodiging in meerdere talen

Nu je een feedback formulier hebt aangemaakt in meerdere talen, is het tijd om je contacten uit te nodigen in de juiste taal.

Wanneer je handmatig gaat uitnodigen, is het belangrijk om per taal een contactenlijst te maken, omdat je ook per taal een uitnodiging gaat versturen.

De basistaal van je feedback uitnodiging is de basistaal die je ook op het formulier hebt ingesteld. Extra talen kun je toevoegen door op de naam van het Sjabloon te klikken. Selecteer vervolgens het uitnodigingssjabloon dat je wilt bewerken en ga naar Voeg taal toe.

De tekst voor deze extra taal kun je vervolgens zelf opstellen. Vergeet niet na het opstellen op het Opslaan-icoontje te klikken.

Selecteer de uitnodigingstekst via hetzelfde menu in de taal van je contacten: een Engelse uitnodigingstekst aan de Engelstalige contacten en een Nederlandse uitnodigingstekst aan de Nederlandstalige contacten. De taal die je selecteert als uitnodigingstekst is ook de taal waarin we het feedback formulier tonen aan je contact, wanneer hij/zij het formulier opent.

Heb je hulp nodig bij het uitsturen van meertalige formulieren? Neem dan contact met Customer Happiness Team op!