Op Starred kun je links genereren, zogenaamde unieke urls waarmee je feedback kunt vragen aan je contact. Door het klikken op de link, komt een contact op het feedback formulier terecht en kan daar feedback geven. Hierbij ontvangt je contact dus geen uitnodigingsmail van Starred, maar kun je deze link verwerken in een eigen e-mail en/of verwerken in een bericht via chat, Whatsapp of social media.

Bij het genereren van links, zijn er 3 opties:

• Optie 1: Een aantal anonieme links zonder kenmerken uitdraaien;
  • Optie 2: Anonieme links met kenmerken uitdraaien, waarbij volledige naam en/of e-mailadres niet bekend is;
  • Optie 3: Persoonlijke links uitdraaien, eventueel met extra kenmerken. Hierbij is (volledige naam en) e-mailadres van je contact bekend is en kun je desgewenst nog extra kenmerken meegeven.

De links die je genereert, zijn slechts eenmalig in te zetten. Wanneer je contact feedback geeft en op Verstuur feedback klikt, vervalt de link. Hoe genereer je deze unieke links?

• Klik achter het desbetreffende formulier op Genereer links.
  • Kies nu voor 1 van de 3 opties:

Optie 1: Genereer anonieme links

• Kies in de kolom ‘Genereer anonieme links’ het juiste adres als afzender. De afzenders waaruit je kunt kiezen zijn alle collega gebruikers op Starred. Dit email adres staat als afzender in je uitnodigingen overzicht en ontvangt ook de (brandmail) notificaties bij nieuwe responses
  • Geef vervolgens aan hoeveel anonieme links je wilt genereren. Deze links kun je kopiëren vanuit de pop-up in je scherm.

Optie 2: Genereer anonieme links met kenmerken

• Selecteer allereerst de juiste afzender. De afzenders waaruit je kunt kiezen zijn alle collega gebruikers op Starred. Dit email adres staat als afzender in je uitnodigingen overzicht en ontvangt ook de (brandmail) notificaties bij nieuwe responses
  • Vul vervolgens onder  'E-mail adres:' het e-mailadres in waar je csv-bestand aangevuld met de unieke feedback links naartoe wordt gestuurd.
  • Upload vervolgens een CSV-bestand met de kenmerken van je contacten. Vul deze kenmerken/categorieën in als kolomtitels:

• Dit bestand wordt vervolgens verrijkt met een unieke link per regel en het verrijkte CSV-bestand wordt gemaild naar het ingevulde e-mailadres.

Optie 3: Genereer persoonlijke links (met kenmerken)
Wanneer (de naam en) het e-mailadres van je contact wel bekend is, kun je ook persoonlijke links genereren. Dit doe je in kolom ‘Genereer persoonlijke links (met kenmerken)’.

• Selecteer hier wederom allereerst het juiste e-mail adres als afzender en het e-mail adres waar het verrijkte cvs-bestand naartoe wordt gestuurd.
  • Upload vervolgens een CSV-bestand met de kenmerken van je contacten. Let op! Het CSV-bestand voor persoonlijke links met kenmerken dient altijd in de eerste 3 kolommen (A,B,C) de voornaam, achternaam en e-mailadres van het contact te bevatten. Onderstaand een voorbeeld van een juiste opzet van het CSV-bestand:
  • Je kunt dit csv-bestand dus eventueel verder aanvullen met extra kenmerken van het contact. Dit bestand wordt vervolgens verrijkt met een unieke link per regel en het verrijkte csv-bestand wordt gemaild naar het ingevulde e-mailadres.

Hulp nodig bij het genereren van links? Neem contact op met het Customer Happiness Team!