Om het juiste klantenbestand te maken, volg je onderstaande stappen. Allereerst hoe je het juiste Excel bestand maakt, en daarna de vervolgstappen en aandachtspunten om het juiste CSV bestand te krijgen. Deze stappen zijn cruciaal voor het goed uploaden van het bestand!

Het juiste Excel bestand maken:

Wil je van dit bestand een juist CSV bestand maken? Volg dan deze vervolgstappen:

CSV vanuit andere applicatie
Hierbij is het belangrijk dat je de eerste drie kolommen gelijk houdt als bij het Excel-bestand.

Kopiëren/plakken vanuit Excel

Het is ook mogelijk om je contacten vanuit een Excel bestand te kopiëren en te plakken. Zowel bij Nodig uit als bij Voeg contactpersonen toe onder Relaties kun je eenvoudig de cellen uit je Excel-bestand kopiëren en plakken in het veld. Ook hier is het van belang dat het Excel bestand de juiste en zelfde volgorde heeft. Hoewel de data wellicht wat scheef in het veld staan, worden de contactpersonen en kenmerken wel goed verwerkt in de uitnodiging.