Bij het downloaden van je responses uit je dashboard, ontvang je een CSV-bestand met alle responses in je e-mail. Niet altijd opent het CSV-bestand in Excel of worden de responses overzichtelijk weergegeven.

Een eerste tip is: Als je de mogelijkheid hebt om de CSV-download te openen in Google Sheets, werk dan met Google Sheets. Google Sheets vertaalt de kolommen in je CSV-bestand automatisch naar kolommen in je sheet, dus geen ingewikkelde importeer-acties meer!:)

Is Google Sheets geen optie, lees dan de instructies op de support pagina van Microsoft voor het importeren van je CSV-bestand in Excel. Omdat Excel meerdere versies heeft, bevat deze support pagina de meest up-to-date uitleg.

Stap 1: Sla het CSV-bestand op op je computer;
Stap 2: Open Excel, ga naar de tab 'Gegevens', kies het blok 'Externe gegevens ophalen' en kies voor 'Van tekst'
Stap 3: Selecteer het CSV bestand bij het type bestand dat je wilt importeren en druk op Enter. De Wizard Tekst importeren start;

Stap 4: Kies voor de optie 'Gescheiden' bij gegevenstype en vink aan dat je gegevens kopteksten bevat;

Stap 5: Selecteer Komma als scheidingsteken. In het onderste deel verschijnt het voorbeeld van je Excel-bestand. Controleer of alles goed staat. Klik vervolgens op Voltooien om de import af te ronden.

Het CSV-bestand wordt nu leesbaar getoond door elke antwoord in een aparte kolom te vermelden. Hieronder staand screenshots bij de verschillende stappen.